Om meg

Jeg heter Andreas Lødrup og er 30 år gammel. Jeg la konkurransehanskene på hylla etter EM i Bucuresti i 2012 og bor nå i Arendal og jobber her som turnuslege. Frem til dette bodde jeg i Oslo og trente i Fighter Kickboxing klubb med Daimi Akin som trener. Her fikk jeg god oppfølging og hadde mange bra sparringspartnere.

Opprinnelig kommer jeg fra Fredrikstad og da jeg var 14 år startet jeg å trene kickboksing på TX Kampsportsenter. Min trener der, Anders Blomberg, gav meg et godt fysisk og psykisk grunnlag for min videre utvikling. Jeg er fortsatt jevnlig i Fredrikstad for å instruere og trene med kickboxerne der.

I januar 2007 ble jeg tatt ut på landslaget i fullkontakt kickboksing og startet samtidig på medisinstudiet ved Universitet i Oslo. Jeg har kombinert utdanning med toppidrett og har hele tiden hatt forholdene til rette rundt meg for å nå mine mål. Toppidrettsstatusen på Universitet, på bagrunn av at jeg var stipendutøver på Olympiatoppen, gjorde det lettere for meg å kombinere. Jeg er genuint interessert i medisinfaget og har en stor motivasjon til både trening og skole, noe som har gjort det mulig å kombinere dette i en hektisk hverdag.

Etter å ha deltatt i 4 store internasjonale mesterskap uten medalje, begynte suksessen med gull i Europamesterskapet i 2008. Derfra gikk det videre oppover med proff EM-tittel i mars 2009 og gull i Verdensmesterskapet i november 2009, etter mange tøffe og jevne kamper. I mai 2010 vant jeg også den profesjonelle VM-tittelen og kom meg til finalen i både World Combat Games i Beijing og i EM i Hellas. Selv om det her endte med finaletap og sølv, er jeg stolt over å ha holdt meg i teten etter VM-gullet i 2009.

Utenom en strukturert hverdag med kickboksing og medisin, bruker jeg gjerne feriene mine med surfebrettet i varmere strøk

Jeg bor sammen med min kone, Nora, og datter, Mali! Vi giftet oss i september 2013. Jeg holder meg fortsatt aktiv i kickboksingmiljøet som stevnelege og trener litt med lokale boksere og kickboksere i Arendal. Nylig har jeg også blitt medlem i den medisinske komiteen i WAKO, det internasjonale kickboksingforbundet, og som forbundslege i Norges Kickboxing Forbund. Jeg ser frem til å engasjere meg fra et nytt ståsted.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: