Om meg

5EFCC894-C82F-45F8-97C6-A9C793535B4CFoto: Heidi Marie Gøperød, Nordisk Banijay/NRK

Jeg heter Andreas Lødrup og er en «pensjonert kickbokser» og jobber nå som ortoped (kirurg). Jeg la konkurransehanskene på hylla etter EM i Bucuresti i 2012 og flyttet til Arendal for å starte som turnuslege etter siste eksamen på legestudiet sommeren 2013. Nå er vi bosatt i Oslo og jeg jobber på seksjon for hånd- og mikrokirurgi på Rikshospitalet. Under studiet bodde jeg i Oslo og trente i Fighter Kickboxing klubb med Daimi Akin som trener. Her fikk jeg god oppfølging og hadde mange bra sparringspartnere.

Opprinnelig kommer jeg fra Fredrikstad og da jeg var 14 år startet jeg å trene kickboksing på TX Kampsportsenter, etter et pr år med karate først. Min trener der, Anders Blomberg, gav meg et godt grunnlag for min videre utvikling. Jeg fortsatte i mange år med jevnlige besøk i Fredrikstad for å instruere og trene med kickboxerne der.

I januar 2007 fikk jeg fast plass på landslaget i fullkontakt kickboksing og startet samtidig på medisinstudiet ved Universitet i Oslo. Jeg har kombinert utdanning med toppidrett og har hele tiden hatt forholdene til rette rundt meg for å nå mine mål – toppidrettstatus på Universitetet, stipend fra Olympiatoppen og gode sparringspartnere i Oslo. Jeg var genuint interessert i medisinfaget og hadde stor motivasjon for både trening og skole, kombinasjonen trigget meg og hver av delene gav avkobling fra den andre.

Etter å ha deltatt i 4 store internasjonale mesterskap (EM/VM) uten medalje og tap i første kamp, begynte suksessen med gull i Europamesterskapet i 2008. Derfra gikk det videre oppover med proff EM-tittel i mars 2009 og gull i Verdensmesterskapet i november 2009, etter mange tøffe og jevne kamper. I mai 2010 vant jeg også den profesjonelle VM-tittelen og kom meg til finalen i både World Combat Games i Beijing og i EM i Hellas. Selv om det her endte med finaletap og sølv, er jeg stolt over å ha holdt meg i teten etter VM-gullet i 2009.

Jeg bor sammen med min kone, Nora, og to barn (Ola og Mali). Vi giftet oss i september 2013. Jeg holder meg fortsatt aktiv i kickboksingmiljøet som forbundslege og tar fortsatt noen runder med aktive boksere og kickboksere, selv om det blir tøffere og tøffere etterhvert som årene går. Internasjonalt er jeg også medlem i den medisinske komiteen i WAKO, det internasjonale kickboksingforbundet.

One Response to “Om meg”

  1. Terje Markussen January 27, 2023 at 8:42 pm #

    For alt jeg vet er du nå også Mesternes Mester….du og T.Holm m.fl lappet meg i alle fall mesterlig sammen i oktober 21. Kom i ambulanse fra Kr.sand med en komminutt antebrakium fraktur +++. Men nu, etter dagens episode i MM, ville jeg bare si som vi si her i NN: “nu må du pinade skjærpe dæ gutt”…VI er mange som heier på deg!!! Harstad – 27/1-23.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: